29 jul '09: en nu? (2)

in

Had ik iets gezegd over dat 'to-do lijstje' dat waarschijnlijk veel langer zou duren dan ik dacht?

Sja... ja, dus. Ik ben nu 2 1/2 maand in Nederland en er is nog niets echt af. (Behalve de BCCO server, die is op de meeste details echt af, en het hele systeem is gedocumenteerd.)

De eerste tijd heb ik lekker aan mijn Drupal installatie gewerkt. Ik heb nu een goeie Drupal tree in Bazaar zitten (die ik nog op mijn website ga documenteren) waarmee ik alle Drupal sites die ik bijhoud, goed up to date kan houden.

Daarna heb ik deels aan mijn eigen website gewerkt (en een beetje nieuwe dingen uitgeprobeerd voor p.nl), wat neerkwam op: modules installeren om uit te proberen; zien dat heel veel dingen niet werken zoals ze moeten; netjes patches insturen. Want als ik iets doe, wil ik het netjes doen. Mijn activiteit op drupal.org is in ieder geval sterk verhoogd in de afgelopen maanden; hopelijk brengt me dat nog indirect wat voordeel.

Ik heb inmiddels ook twee kleine betaalde website-opdrachtjes gedaan... 1 mini Drupal site opgezet met een beetje custom programmeerwerk dat nodig was. (Ik heb er veel te weinig voor gerekend, maar och, het is tenminste wat Drupal werk.) En verbeteringen aan een andere (bestaande lelijke) PHP website, waar ik al naar zou gaan kijken voordat ik naar Amerika vertrok. Ik dacht dat ik het gratis zou gaan doen, als vingeroefening, maar heb te horen gekregen dat ik er toch geld voor kan rekenen en heb net de factuur de deur uit gedaan. In drie maanden tijd heb ik nu 400 Euro verdiend, woohoo! Dat is meer dan in de anderhalf jaar daarvoor! Tongue

(En het is redelijk nodig ook, want ik ben echt behoorlijk blut. De zaak 'achterstallige huur van Rots-Vast' gaat trouwens naar de rechter. Nadat de deurwaarder ingeschakeld was, hebben ze 1 keer betaald en daarna zijn ze weer vervallen in standaard leugens "ik heb echt de laatste termijn betaald, ik ga nu de bewijzen doorfaxen!" en daarna niet meer gereageerd.)

Verder heb ik me regelmatig verloren in allerlei niet-zo-belangrijke discussies op websites, zoals ik meer doe wanneer ik veel vrije tijd heb. En heb ik, vooral in juni, gelukkig ook nog regelmatig wat vrienden gezien Smile

Het werk aan mijn eigen website heeft nog niet veel opgeleverd. Ik heb wel een module geprogrammeerd waarvan ik vind dat ik die nodig heb, en die ik hopelijk op drupal.org kan uploaden. Daarna... ben ik in een oude fout vervallen en veel te lang gaan doen over dingen die niet heel zinnig zijn. Ik wil per se, als ik mijn persoonlijke website weer een eerste update ga geven sinds ruim een jaar, ook goed wat inhoud erop zetten. (Deels ook omdat ik de huidige teksten over het verliezen van mijn werk... wel wil behouden... maar niet meer zo prominent wil laten uitsteken. Er is meer in mijn leven dan 'pedo-gerelateerd gezeur', en dat moet ook maar eens duidelijk worden.) Dat betekent dat ik nu mijn 'dagboek' van het afgelopen jaar aan het bijwerken ben... maar dat duurt veel te lang. Ik kan niet 'een beetje' schrijven wat ik in het afgelopen jaar allemaal gedaan heb; ik zit direct weer over allerlei dingen na te denken die gebeurd zijn, en allerlei details naar boven te halen...

Dit is een dikke dobber geworden, waar de rest op wacht. Toch ga ik stug door. Ik heb nou eenmaal de tijd, en ik wil mijn website niet online gooien zonder een 'dikke bak inhoud'.