dagboek

6-14 mei: nieuwe goede baan! Oh nee, toch niet!

donderdag 6 mei was ik net een week alleen thuis met de kat, en zonder haast aan een deadline-loze website aan het programmeren...

binnen 26 uur van eerste telefoontje naar 'je bent aangenomen'

feb-apr '10: werk trekt iets aan; mijn werktempo ietsje minder

in

Lief blogboek,

Zozozo... het consequent updaten van mijn blog lukt maar niet. Ik zal altijd de neiging houden om "eerst wat af te maken en dan eens te gaan bloggen", maar dingen zijn bijna nooit 'af' Smile

Ik heb wel wat meer werk verzet, van eind januari tot eind april. Of toch in ieder geval het eerste deel van die periode ben ik constant bezig geweest -- als je 'compulsief tussendoor kranten en andere internetsites lezen' als 'bezig zijn' ziet, in ieder geval Wink

Jan-10: Twee maanden 'werk', aan... anderhalve site...

in

Zo.

Voor wie het zich afvroeg: ja, ik leef nog...

Ik zei vorige keer dat ik 2 1/2 betaalde website opdracht had liggen, en nu echt hard aan het werk moest. Welnu: ik heb er twee maanden over gedaan om anderhalve website af te maken.

Zo krijg ik natuurlijk nooit een volledig inkomen. Het is mijn eigen schuld; ik ben gewoon te snel afgeleid als ik alleen maar thuis zit te werken.

En nou aan het werk, Ro!!!

in

Zo!

In het 'dagboekbericht over oktober' schreef ik dat ik wel een paar veelbelovende sollicitatiegesprekken achter de rug had (en zelfs een contract getekend had), maar dat er uiteindelijk niets uit was gekomen, behalve een klein opdrachtje van mijn 'half-vaste werkgever'...

Nou, inmiddels is dat behoorlijk veranderd!

Okt '09: het leven kabbelt door...

in

Lief blogboek,

Ik zei in mijn vorige bericht (van 28 september) dat ik dit weblog normaal zou gaan bijhouden, he? Nou, dat is er dus nog niet van gekomen Smile

Oktober is zomaar omgegaan, zonder dat ik veel aan mijn bestaande 'lijstje dingen die ik nog af wil maken' heb gedaan. Ik zat nog steeds in het 'thuiszit-ritme', waar er zo ineens 2 of 3 dagen om kunnen gaan met 'helemaal niets' (iets te lang internet-kranten lezen, boodschappen doen, mail bijhouden, wat systeembeheer doen, dingen op Internet opzoeken, TV kijken... dag om.)

sep '09: het niet-werk-gedeelte

in

Daar zullen we vrij snel klaar mee zijn.

Zoals ik ook in mijn '29 juli' bericht al schreef, wilde ik per se mijn persoonlijke website updaten, en was ik daar in juli al 'te veel' tijd aan kwijt geweest.

Toch heb ik er nog bijna drie weken aan besteed, in september... met:
* een nieuwe gallery-module installeren (en debuggen natuurlijk, zoals met zoveel Drupal contrib modules)
* al mijn persoonlijke foto's uitzoeken (wat ik jaren niet gedaan had) en uploaden

aug/sep '09: En ineens is er werk.

Lief blogboek,

Het einde van juli begon met iets nieuws... 'Werving & Selectie' bedrijven die me weer begonnen te bellen!

Ik ben opgebeld door iemand van een interimbedrijf, die wilde weten of ik beschikbaar was voor een functie... ik weet niet eens meer waarvoor en hoe precies, maar waarschijnlijk hadden ze mijn CV gevonden. Ik paste uiteindelijk niet bij die aanvraag, maar heb toch mijn CV opgestuurd zoals ze altijd willen.

29 jul '09: en nu? (2)

in

Had ik iets gezegd over dat 'to-do lijstje' dat waarschijnlijk veel langer zou duren dan ik dacht?

Sja... ja, dus. Ik ben nu 2 1/2 maand in Nederland en er is nog niets echt af. (Behalve de BCCO server, die is op de meeste details echt af, en het hele systeem is gedocumenteerd.)

De eerste tijd heb ik lekker aan mijn Drupal installatie gewerkt. Ik heb nu een goeie Drupal tree in Bazaar zitten (die ik nog op mijn website ga documenteren) waarmee ik alle Drupal sites die ik bijhoud, goed up to date kan houden.

18 mei '09: heen en weer geweest naar Hamburg

in

Goh, ik heb er onverwacht nog een halve vakantie opzitten... (Wat nou blut? Gewoon negeren Tongue)

Ik had beloofd om wat hulp te geven bij een nieuwe versie van de IPCE website. De jaarlijkse IPCE meeting zou rond deze tijd in Hamburg zijn (dus niet eens zo ontzettend ver weg), maar daar had ik niet op gelet want ik wist een paar weken geleden nog niet eens zeker of ik nu wel in Europa zou zijn.

10 mei '09: en nu?

in

En nu? Nu ben ik domweg gelukkig in Utrecht-Zuilen.

Nu ik geen werk gevonden heb en mijn 2 maanden verblijf in Amerika bijna volledig besteed heb aan BCCO / server inrichten... ga ik er maar gewoon mee door ook. Ik heb besloten dat ik doodgewoon niet bang ga zijn voor de bodem van mijn bankrekening (die best wel in zicht is). Ik ga gewoon goedkoop leven terwijl ik rustig een aantal dingen afmaak. Als ik die rustig afgemaakt heb, hoop ik 'beter uitgerust' op zoek te kunnen gaan naar werk.

Die dingen zijn:
* de configuratie van de nieuwe BCCO server