Okt '09: het leven kabbelt door...

in

Lief blogboek,

Ik zei in mijn vorige bericht (van 28 september) dat ik dit weblog normaal zou gaan bijhouden, he? Nou, dat is er dus nog niet van gekomen Smile

Oktober is zomaar omgegaan, zonder dat ik veel aan mijn bestaande 'lijstje dingen die ik nog af wil maken' heb gedaan. Ik zat nog steeds in het 'thuiszit-ritme', waar er zo ineens 2 of 3 dagen om kunnen gaan met 'helemaal niets' (iets te lang internet-kranten lezen, boodschappen doen, mail bijhouden, wat systeembeheer doen, dingen op Internet opzoeken, TV kijken... dag om.)
Ook ben ik weer in de 'val' gelopen van het mee gaan doen met discussies op een paar internetfora. Zo heel belangrijk waren ze niet, maar ik wilde ergens wat input geven... vervolgens kwamen er dan weer reacties op... en voor je het weet zit je 3 avonden lang uren aan antwoorden te besteden.

Behalve dit en wat werk-gerelateerde afspraken, zijn nog wel een paar dingetjes gebeurd:

We hebben tegenwoordig (sinds 7 oktober) een kat. Mijn huisgenoot wilde er altijd al eentje; hij had vroeger bij hem thuis altijd een kat gehad. Nu hij een vaste bijbaan heeft (en meer 'vaste lasten' kan betalen) is er eentje in huis gekomen. Een kennis van me had nog jonge katten (van inmiddels 5 maanden oud) die hij kwijt wilde, en we zijn ze samen gaan ophalen. We hebben nu een volledig zwarte kater, die (nu) Loki heet.

Ik heb wat tijd gestoken in het ronselen van mensen die misschien het team achter pedofilie.nl zouden willen versterken. We hebben nu 2 nieuwe teamleden... misschien gaat het wat opleveren. In ieder geval is er weer wat beweging in de boel, en af en toe heb ik wat meegeholpen met site-veranderingetjes waar anderen aan bouwen. (Veel tijd steek ik er nog niet in, totdat andere dingen van mijn 'lijstje' af zijn.)
Ook de upgrade van de IPCE website, waaraan ik in mei medewerking had toegezegd, staat nog steeds op mijn lijstje. Er is onenigheid over het converteren van de huidige inhoud naar een nieuwe site (en dat blijkt sowieso niet realistisch te zijn), dus ik heb een andere aanpak besproken met enkele mensen.

Aan mijn eigen website heb ik wel 'echt' gewerkt. Ik heb mijn 'Drupal Bazaar repository' netjes gemaakt, openbaar gemaakt en op mijn blogsite gedocumenteerd.

Ook heb ik eens een openbaar antwoord aan Wikisposure gepubliceerd over de onzinpagine die ze in augustus 2008 over mij gemaakt hebben. Ik vind dit nodig omdat ik nog steeds afwijzingen krijg van interimbedrijven die niet met me willen werken vanwege "mijn Google resultaten". (Aangezien ik die niet kan (of wil) veranderen, kies ik er dus maar voor om tegen die onwaarheden in te gaan.) Wikisposure heeft natuurlijk niet geantwoord, maar wel een paar veranderingen aan mijn Wikisposure pagina gemaakt die zo stom waren, dat ik het niet kon laten om ze een hatelijke e-mail te sturen, nu ik toch al bezig was. En ik heb wat discussies met andere mensen gevoerd over het tegengaan van de desinformatie over mij, wat iemand deed besluiten om zelf een pagina over mij op een andere Wiki neer te zetten.

Ik hoor ook weer bij de 'fashionable in-crowd', want ik heb mijn iPhone ge-update, ge'jailbroken' en een paar coole apps geinstalleerd, èn ik heb een Twitter account aangemaakt. Nou kan ik weer meekomen op verjaardagen Tongue (Ik gebruik Twitter nog niet echt, want ik zit eerst te klooien met goede integratie in deze Drupal-site. Daar ben ik Drupal hacker voor natuurlijk; ik wil zo veel mogelijk vanuit deze site doen.)

Verder heb ik natuurlijk nog wel een paar vrienden gezien... (Af en toe kom ik dit huis nog uit, gemiddeld zo'n 3 keer per week...) Na 1 zaterdagavond-feestje ben ik met (voor het eerst sinds tijden) veel bier drinken, ben ik zo misselijk geworden dat ik de hele zondag bij vrienden doorgebracht heb omdat ik nog niet naar huis kon/durfde Sad (Ik word oud...)

En ik ben voor het eerst bij een begrafenis 'in de familie' geweest (dat wil zeggen, een iets verder verwijderde; mijn vader niet meegerekend)... Een tante is uitendelijk, na een lang proces van aftakeling, gestorven aan Alzheimer...

Verder: werk is weer (langzaam maar zeker) ietsje 'meer-belovend' geworden.

Begin oktober heb ik wat extra werk gedaan voor wat mijn 'half-vaste werkgerver' is geworden (een eenmansbedrijf dat Drupal websites bouwt en sinds augustus af en toe een klus aan me uitbesteedt). Ik heb een nieuws/documenten gedeelte voor geregistreerde klanten in een website gebouwd, waar ik al eerder wat aan gewerkt had. (De website is nu live.)

14 oktober had ik zowaar twee sollicitatiegesprekken, in twee verschillende hoeken. 's ochtends een fijn gesprek met iemand van YER, over een opdracht bij de ING bank. (Mij is later verteld dat ik bij de laatste ronde overgebleven CVs zat maar dat ze toch iemand anders hebben gekozen.)
's middags zat ik bij Facet Vision, een bedrijf met grote technologische plannen (waar ze o zo geheimzinnig over doen Wink) die naar een vrij grote groep Drupal-specialisten zochten om die plannen uit te werken en te implementeren. Mij werd verteld dat mijn kennis van 'Drupal core' niet genoeg voor de eerste groep mensen die ze op dat moment hadden (wat klopt), maar dat ze me zeker zouden willen inhuren als applicatieprogrammeur. Helaas maakten ze de fout die ik ook altijd bij anderen maak: het onderschatten van de tijd waarin iets af is. Mij werd bij dat sollicitatiegesprek gevraagd werd of ik 'maandag kon beginnen'... die zaterdag werd ik opgebeld dat het 'volgende week maandag' zou worden... in de vier weken daarna heb ik nog twee keer teruggebeld, waarna ik eerst te horen kreeg "jaja we willen je echt hebben maar het loopt een beetje uit, volgende week bel ik terug" en daarna "je wist toch dat je niet bij de eerste groep mensen hoorde? Als ik behoefte heb om de groep applicatieprogrammeurs in te zetten, ga ik wel weer zoeken en hoor je het wel!".
Lekker georganiseerd daar dus (not) - maar dat vermoedde ik al uit andere verhalen. (Of er spelen dingen die ik niet weet, van financiële aard bijvoorbeeld, maar dat denk ik niet.) Nouja, niet geschoten is altijd mis.

En ik blijf in ieder geval af en toe 'serieus in de race' voor uiteenlopende posities.

Hoewel ik ook weer een keer afgewezen ben "vanwege de negatieve aanwezigheid van mijn naam in Google"...

Ik ga gewoon maar lekker door; ik krijg al een beetje werk. Hoewel ik sinds juli nogal wat tijd steek in mogelijke opdrachten die nooit doorgaan... is er best goede kans dat ik er dit jaar een goed betalende opdracht doorgaat.