Jan-10: Twee maanden 'werk', aan... anderhalve site...

in

Zo.

Voor wie het zich afvroeg: ja, ik leef nog...

Ik zei vorige keer dat ik 2 1/2 betaalde website opdracht had liggen, en nu echt hard aan het werk moest. Welnu: ik heb er twee maanden over gedaan om anderhalve website af te maken.

Zo krijg ik natuurlijk nooit een volledig inkomen. Het is mijn eigen schuld; ik ben gewoon te snel afgeleid als ik alleen maar thuis zit te werken.
De opdrachten zijn deels uitgelopen omdat het veel meer werk is gebleken om dingen echt netjes te doen, dan ik had ingeschat. Ook blijkt dat ik nog veel meer aan leer/uitzoekwerk kwijt ben, dan ik gedacht had. Ik verlies tijd omdat ik bijvoorbeeld niet direct de beste oplossing kies, en dan dus dubbel werk zit te doen als ik het daarna toch weer helemaal netjes maak.

Toch wilde ik ze echt netjes afwerken; het zijn mijn eerste 'zelf helemaal gebouwde' sites en ik wil wel een goede referentie en tevreden klanten hebben. (Als ze dat nog zijn na de vertraging.) Ik doe nu dus relatief veel werk voor relatief weinig geld.

Maargoed. We zien wel hoe het bij de volgende website gaat. Ik heb er nog 1 liggen waar ik nu aan moet beginnen, en heb nog een kleine extra opdracht gekregen.

Er is in de afgelopen maanden verder weinig bijzonders gebeurd.

Er was wel 1 ding waar ik speciaal door 'afgeleid' werd en dat me eigenlijk weken aan tijd heeft gekost: de website 'boylover.net' is 1 december door een internationale politie-actie offline gehaald. Ondanks dat ik met die website niets te maken heb, ben ik wel behoorlijk geïntrigeerd door de vraag waarom dit is gedaan en of de politie heeft gehandeld op grond van juiste informatie. Ook heeft het gevolgen gehad voor mensen (en websites) in mijn kennissenkring. Er was een hoop paniek en speculatie bij sommige mensen, en ik heb er vrij veel tijd aan besteed om al die informatie te proberen te ontwarren - en onjuiste geruchten te ontzenuwen. (Op de details ga ik nu niet in; misschien later. Bij gebrek aan informatie moet ik ervan uit gaan dat de Nederlandse politie nog steeds met een lopend onderzoek bezig is.)

Verder is er bijna niets gebeurd.
Ja, de feestdagen waren best leuk en niets bijzonders.
Vlak voor de feestdagen hebben er hier nog een paar mensen enkele dagen gelogeerd. Die waren 'ingesneeuwd' omdat er 2 dagen lang nauwelijks treinen reden in Nederland.
Mijn moeder gaat verhuizen naar een nieuw appartement, en ik heb haar een beetje geholpen met het opknappen daarvan (terwijl ik bij haar sliep en 's avonds kon doorwerken aan mijn websites).
En ik heb geprobeerd om met enkele mensen samen bij XS4ALL een 17U rack te huren, zodat we wat speelruimte zouden hebben als bv. hardware aan vervanging toe zou zijn. Dat is na een hoop gedoe toch afgeketst op de prijs. (In stroomcapaciteit gemeten is een 17U rack niet relatief goedkoper dan het huren van losse 1U plekken) Dus mijn huidige 'ISP configuratie' bij XS4ALL blijft voorlopig intact.

Ben benieuwd wanneer ik de volgende site af heb...