feb-apr '10: werk trekt iets aan; mijn werktempo ietsje minder

in

Lief blogboek,

Zozozo... het consequent updaten van mijn blog lukt maar niet. Ik zal altijd de neiging houden om "eerst wat af te maken en dan eens te gaan bloggen", maar dingen zijn bijna nooit 'af' Smile

Ik heb wel wat meer werk verzet, van eind januari tot eind april. Of toch in ieder geval het eerste deel van die periode ben ik constant bezig geweest -- als je 'compulsief tussendoor kranten en andere internetsites lezen' als 'bezig zijn' ziet, in ieder geval Wink

De eerste 4 a 5 weken ben ik bezig geweest aan een vrijwilligersproject: het bouwen van een nieuwe testversie van de website ipce.info (die nog niet online is).
(Technische details: die site is nu volledig opgezet in Microsoft Frontpage, wat het moeilijk maakt om er aan te werken met meer dan 1 persoon. De nieuwe Drupal site wordt 'over de oude site heen gezet', qua URL structuur, omdat het ondoenlijk is om alle -ruim 3000- bestaande HTML pagina's naar Drupal te converteren. Toch heb ik wel ruim 3 weken besteed aan het maken van een Python script dat die HTML in combinatie met de 'import_html' module kan importeren, zodat het in ieder geval mogelijk is om sommige oude HTML pagina's om te vormen naar een Drupal pagina.
In de periode daarna heb ik de 'biblio' module getest en ingericht naar aanleiding van feedback van editors. Dit heeft er bv. toe geleid dat ik zelf een verzameling views heb opgezet om biblio's meegeleverde indexpagina's te vervangen.)

Van ongeveer half februari tot eind april ben ik in deeltijd bezig geweest aan een nieuwe betaalde website, via mijn 'vaste opdrachtgever'. Ik heb nu een uurtarief afgesproken dat behoorlijk laag is, maar waar ik nog steeds meer mee verdien dan de websites die ik tot nu toe voor een vaste prijs heb aangenomen. Dus voorlopig zijn we allebei tevreden.
Uitgezonderd het grafisch ontwerp (dat pasklaar aangeleverd werd om er een Drupal theme van te bouwen) heb ik de site volledig zelfstandig in elkaar gezet / ge'themed' / programmeerwerk voor wat extra functionaliteit gedaan. Het was wel lekker om eens zelf helemaal een Drupal site op te leveren. (Dit zal mijn eerste zijn die online gaat; hij lijkt al volledig af en door de klant ingericht, maar wacht helaas blijkbaar nog steeds op een teken van de klant.)

Tijdens dat werk heb ik (natuurlijk) ook veel tijd besteed aan het rapporteren en oplossen van bugs in de import_html / biblio modules, en een patch ingestuurd voor vrij ernstige bugs in Drupal core (D6.16 breekt PostgreSQL voor o.a. recent comments block!) en de date module op niet-Engelstalige sites.
Verder heb ik voor het eerst goed geleerd hoe 'Drupal #ahah functionaliteit' werkt, en dat verwerkt in de genoemde website.

Ik heb nog wat kleine klusjes gedaan voor een vriend van me, wiens website ik ook nog steeds (sinds november) af moet maken. Slecht slecht slecht, dat ik dat nog niet gedaan heb... maar hij heeft zelf ook tussendoor de 'requirements' veranderd, met iets grafisch wat nog steeds (niet door mij zelf) uitgewerkt moet worden...

En verder... sja. Ik heb tussendoor twee volle dagen besteed aan het lezen van allerlei weblogs over ontwikkelingen rondom Drupal. (Dat blijft me boeien; ik heb echt het goede werk gekozen dat me enthousiast kan houden, en ik hoop mijn 'community involvement' ooit op te schroeven.)
Toen het wat minder druk werd ben ik zomaar meer tijd gaan besteden aan het discussiëren op andere forums, en zomaar wat rondgelummeld... (Een dag krantlezen + eventjes naar buiten + eten + TV + e-mail + forums bijlezen kan nog steeds ongemerkt voorbijvliegen.)

En ik ben natuurlijk af en toe wel bij een paar vrienden langs geweest, heb ook een 'internationale meeting' in Amsterdam gehad waaraan ik minstens 1 nieuwe goede vriend heb overgehouden Smile, heb koninginnedag gevierd... Ik ben nog een week alleen thuis geweest met de kat, toen mijn huisgenoten op een reis door Europa waren... en ik sliep het grootste gedeelte van de tijd van ongeveer 5 uur 's nachts tot ongeveer 1 uur 's middags Smile

En ik heb ineens weer veel geld. Niet dat ik te klagen had, ik heb alleen in de zomer van vorig jaar echt goed op hoeven letten... maar mijn totale bezit is sinds ruim een jaar al 'iets boven nul', ondanks dat ik ontzettend goedkoop leef. En juist nu ik wat geld overhoud van werk-inkomsten... heb ik ook in april eindelijk de achterstallige huur (meer dan €4500) van Rots-Vast gekregen (via de deurwaarder)... en kreeg ik ook een onverwachte brief van de belastingdienst. Omdat ik over 2008 een negatief inkomen had, krijg ik een deel (€4000) van mijn betaalde belasting over 2005 terug. Mooi toch, geld verdienen met 'geen geld verdienen'? Tongue Ik heb dus weer een reservepotje, wat wel een veiliger gevoel geeft.

En dat was het wel zo'n beetje. Niet heel veel gebeurtenissen in 3 maanden, maar het gaat allemaal wel de positieve kant op. De laatste paar weken kabbelden wat voort... tot ik op 6 mei een schijnbaar dertien-in-een-dozijn telefoontje kreeg van de volgende recruiter...
(wordt vervolgd Wink)