'knuffelpedo' raakt werk kwijt

Taxonomy visibility: Term 'paedophilia' has been made visible
Translation Note: The Dutch version of this content is being displayed because the English translation is unavailable.

update/opmerking: iemand vroeg me waar dat woord 'knuffelpedo' in de titel op sloeg. Nee, ik ben niet mijn werk kwijtgeraakt omdat ik kindertjes knuffelde. Ik heb rond november 2007 even de term overgenomen van dit artikeltje: http://witheet.com/cultuur/knuffelpedo-roderik-muit -- omdat ik het een leuke 'geuzennaam' vond.

---

Het feit dat ik op 29 oktober de verdediging heb gevoerd voor de Vereniging MARTIJN in een veel besproken rechtszaak, heeft natuurlijk gevolgen gehad.

Veel kennissen of familie die niet erg dichtbij me staan, wisten niets van me en hebben verbaasd of geschokt gereageerd omdat ik 'lid van een pedofielenvereniging' ben. Dat geschokte is wel logisch, natuurlijk, want zij denken allemaal dat dat iets engs is. En het is niet iets waar ik op verjaardagen honderduit over vertel. Dat is ook logisch; niet alleen omdat het een taboe-onderwerp is dat allemaal vermoeiende onterechte reacties oproept... maar ook omdat 'pedofiel zijn' geen levensstijl of voltijds tijdbesteding is, en ook niet een grote last waar ik onder gebukt ga. Het beinvloedt mijn contacten met andere mensen niet, en mijn liefdesleven niet zo veel als je zou denken... alleen mijn mening (omdat ik gedwongen word om over dingen na te denken die de meeste mensen lekker kunnen negeren).

Hoe dat zou uitwerken na de 29e, was spannend. Uiteindelijk heb ik geen persoonlijke reacties gehad. Geen enkele. Ik ben niet aangesproken op straat of door collega's. Een paar mensen die het al wisten, hebben me opgebeld hoe het met me ging. Mensen die het nog niet wisten, hebben alleen maar tegen anderen aan gepraat, niet tegen mij.
Na 2 dagen waarin ik toch behoorlijk zenuwachtig was, leek alles weer normaal te gaan lopen.

Totdat... ik mijn werk kwijtraakte!

En dat vind ik toch wel een openbare discussie waard. Ik wil iedereen (juist ook mensen die ik niet ken en die van 'het publieke debat' houden) eens om zijn mening vragen, of we dit een wenselijke situatie vinden.

De details

Ik ben zelfstandig ondernemer in de ICT brance en pak losse opdrachten aan. (Meestal beginnen die opdrachten met een termijn van een maandje of twee, en wordt het uiteindelijk een jaar omdat de mensen me niet meer kwijt willen.) Omdat die opdrachtgevers mij niet zomaar kunnen vinden, gaat dat bijna altijd via bemiddelingsbureaus, die -officieel gezien- mijn opdrachtgever zijn. (Ik factureer zo'n bemiddelingsbureau voor mijn gewerkte uren, en zij hebben een contract met de opdrachtgever. Ik werk in de praktijk wel direct met de opdrachtgever, en de bemiddelaars zie ik bijna nooit en zijn niet bij mijn werk betrokken.)

Er zijn twee dingen gebeurd, die ik in detail zal vertellen voor geïnteresseerden:

1) Woensdagavond 1 november kreeg ik bericht van mijn ex-werkgever. SCA-SKS had een mail gestuurd met een verwijzing naar een artikel van/over mij op hun website. [lokale kopie] (Ze hadden bij SCA-SKS namelijk niet goed gelezen, en zijn op jaren oude informatie af gegaan.)

Ondanks dat dit mijn ex-werkgever is (mijn laatste baan voordat ik zelfstandig werd), had ik nog steeds goed contact met ze. Ik zou zeer waarschijnlijk eind dit jaar weer een contract-opdracht gaan doen. Dit is nu van de baan; ze zijn bang dat hun opdrachtgevers dit verhaal zien en negatief reageren. Daarom willen ze geen professionele band met me hebben. Ze hebben ook SCA-SKS gesommeerd om de link naar hun onmiddellijk van hun artikel weg te halen.
(NB: ik zet de naam van deze ex-werkgever hier niet neer, omdat zij dit niet willen en omdat ze zo eerlijk zijn geweest om dit verhaal rechtstreeks aan me te laten weten. Ik heb geen persoonlijke ruzie met ze, en ik heb ook niet de indruk dat ze me persoonlijk niet meer mogen.
Ik heb wel SKS nog gevraagd naar waarom ze het nodig vonden om mijn ex-werkgever te mailen. Hun antwoord-mailtje heb ik online gezet zodat iedereen ook kan bedenken wat ze daar van vinden.)

2) Ik had al sinds halverwege vorig jaar een 'klus' bij Tommy Hilfiger Europe BV, via het bemiddelingsbureau Computer Futures. Ik heb hier tot iedereens volle tevredenheid gewerkt. Niet full-time; ik ben begin dit jaar weggegaan toen ik een zeer lange vakantie wilde... maar ze vroegen me terug omdat ik veel beter was dan mijn vervanger. Inmiddels werkte ik alweer enkele maanden meer dan 30 uur per week; er is veel voor me te doen.

Na de rechtszaak van 29 oktober heb ik daar nog de hele week gewerkt. Niemand heeft een opmerking gemaakt, en ondanks dat ik in het begin wat gespannen was over mogelijke reacties, verliepen alle gesprekken met collega's normaal. Ik had wel sterk het vermoeden dat enkele Nederlandse collega's het wisten en erover geroddeld hadden... wat natuurlijk hun goed recht is. Maar ik merkte niets (behalve dat een collega van wie ik dat absoluut niet gewend was, donderdag tot 3 keer toe vroeg of alles goed ging). Ik ben nergens zelf op in gegaan, omdat 'de MARTIJN/pedofilie toestand' niet met mijn werk te maken heeft, en ik niet het risico wil lopen dat ik anderen provoceer. Mijn ervaring is dat de meeste mensen er niet over willen praten.

Maandagochtend 5 november werd ik ineens opgebeld door Computer Futures, dat ik niet naar Tommy Hilfiger toe moest gaan en dat ze me nog zouden bellen. Na een uur kreeg ik uitgelegd dat Tommy Hilfiger niet meer wilden dat ik voor ze werkte, omdat ze zich niet met mijn denkbeelden over pedofilie konden verenigen. Deze denkbeelden hadden ze (wie 'ze' bij Tommy Hilfiger dan ook precies moge zijn) blijkbaar in het weekend op mijn website gelezen. Op deze manier kan ik natuurlijk niet nagaan waar precies aanstoot aan wordt genomen; volgens mij weten ze dat zelf niet eens.

De persoon bij Computer Futures heeft mij gezegd dat ik nog wel een brief van Tommy Hilfiger zou krijgen met uitleg. Na drie dagen oorverdovende stilte belde ik donderdagmiddag Computer Futures weer op. Mijn contactpersoon 'was in een meeting en zou terugbellen', en heeft dat niet gedaan. Vrijdagmiddag mailde hij me... over een kleinigheid in de factuur van oktober. Ik heb hem teruggemaild met info, en gevraagd of er ergens nog een flintertje harde info op te sporen is, of dat iedereen de hele toestand fijn gaat negeren nu me snel gedumpt hebben. Hij mailde me vrij snel terug... over die factuur...

Wat vind ik hiervan?

Ik heb wel wat nuttigers te doen dan mezelf kwaad maken op mensen, of nagaan of ik gerechtelijke procedures kan aanspannen. Ik neem mensen bij Tommy Hilfiger en Computer Futures ook niet persoonlijk kwalijk, dat zij niet met de toestand om kunnen gaan. Maar het geeft wel te denken.

Dit is de maatschappij waar we in leven. Iedereen is blijkbaar ontzettend bang om ergens verantwoordelijkheid voor te nemen... omdat ze er door hun baas of hun klanten of hun aandeelhouders op aangekeken zouden kunnen worden. Laten we alsjeblieft allemaal niet nadenken, dat is eng! Als we gaan nadenken, gaat iemand ons misschien wel iets kwalijk nemen! En trouwens, als we tijd besteden aan nadenken, halen we de ons opgelegde 'targets' niet! Hij is een potentieel probleem, dus dumpen die hap!

In zo'n maatschappij heeft Yvonne van Hertum van SCA/SKS natuurlijk vrij spel. Ieder nadenkend persoon die een half uur aan haar website besteedt, kan zien dat er iets niet klopt. En na een avondje zie je duidelijk dat er een hele stoet integere mensen is die Yvonne al heeft kwaad gemaakt met haar leugens. Maar voor Yvonne maakt dat niets uit, want het overgrote deel van de media van tegenwoordig is toch op haar hand. Die nemen alles over wat sappig klinkt. En de meer kritische media... die negeren haar liever. Je zal ook wel gek zijn als je tegen haar in gaat, want dan heb je zo de term "kindermisbruiker" aan je broek. (Wat dat betreft heeft ze tegenwoordig het perfecte onderwerp gekozen om zich mee te profileren.)

In zo'n maatschappij kan het gebeuren dat ik mijn werk verlies, al dan niet na een mailtje van een 'organisatie' als SKS, die overduidelijk noch integer, noch een echte organisatie is.

Terwijl ik heel goed ben in mijn werk, en moeilijk vervangbaar ben.
Terwijl mijn meningen helemaal niets met dat werk te maken hebben.
Terwijl mijn meningen juist nuttig zijn. Daar ben ik van overtuigd. Want ik kan de echte problemen rond 'pedofilie' tenminste benoemen. (Dit in tegenstelling tot bijna de hele maatschappij, die met zijn kop in het zand zit, of lawaai maakt tegen iedereen die al zijdelings met pedofilie in verband wordt gebracht.) Ik zou zo nuttig voor mensen kunnen zijn, als ze het zouden toestaan... omdat ik mijn acties tenminste baseer op de waarheid.

Terwijl er zat vrienden en kennissen die van mijn denkbeelden weten en er geen problemen mee hebben - want zij baseren hun mening niet op halve waarheden.
Terwijl de mensen die in mijn buurt wonen, absoluut geen moeilijkheden met me hebben. (Ik heb geen problemen, ik maak geen problemen. En er zijn genoeg mensen met kinderen die weten hoe ik in elkaar zit, die me genoeg vertrouwen om ze alleen te laten bij deze 'pedo'.)

Terwijl ik verder geen persoonlijke reacties heb gehad. Ook niet van collega's, in de 4 werkdagen tussen de media-aandacht en mijn ontslag.

Moet ik dat allemaal maar goedvinden? Moet ik me daar maar gewoon bij neerleggen?

En: gaan jullie dat allemaal maar goedvinden? Gaat iedereen denken "het is je eigen risico, dan moet je maar geen impopulaire mening verkondigen"?

Wat vind JIJ hiervan?

Ik zou wel eens willen weten of er nog mensen zijn, die vinden dat dit 'niet moet kunnen'.

Als die mensen er zijn: ik heb jullie hulp nodig. Start een discussie op, op de manier en bij het publiek die jou het beste lijkt.

(Dat publiek mag ook mij zijn, als je vindt dat ik iets verkeerd zie. Ik heb nu het gevoel dat ik er niet op kan vertrouwen, dat een werkgever me niet wegschopt zodra hij iets zogenaamd 'engs' over me uitvindt. De meeste mensen rond mij denken dat ook. Maar als je dat anders ziet, hoor ik het graag.)

Dit natuurlijk wel het liefste voordat ik al mijn geld kwijt ben en de bijstand in moet. Dat zou belachelijk zijn voor iemand zoals ik. Maar ik kan nog een paar maanden 'onbetaalde vakantie' hebben...

Wie heeft er werk voor me?

Zijn er werkgevers, klanten of opdrachtgevers die niet zo angsthazerig zijn?
Die vinden dat ik best heel af en toe (alleen als het er toe doet) een mening mag geven die me als 'pedo' brandmerkt, zolang dat mijn werk niet in de weg zit?
Die kunnen accepteren dat de website pedofilie.nl (die ik mede beheer) probeert goed te doen, door het onderwerp bespreekbaar te maken en daarmee onnodige angst tegen te gaan? Die vinden dat de Vereniging MARTIJN de mediahype niet waard is?
Die inzien dat mijn eigen omgeving veel beter weet hoe ik in elkaar zit dan RTL Boulevard of SCA-SKS?

Die daarom niet in paniek raken als ze lulkoek van SCA-SKS en andere aandachttrekkers horen?

Ik hoor het graag. Want ik geloof nog steeds dat er mensen zijn die zo denken. Maar ik probeer het liever niet 'op de gok' uit. Ik wil niet elke keer het risico lopen, halverwege een opdracht weggeschopt worden. Dat is niet goed voor de kwaliteit van het werk dat ik aflever, niet voor mijzelf en ook niet voor de arme werkgevers en collega's die niet met dit 'enge' onderwerp om kunnen gaan.

De mogelijkheden zijn groot genoeg.

Ik ben zelfstandig 'software engineer / data analist' met vergevorderde kennis van SQL. De laatste jaren heb ik vooral in Mircosoft Access zelfstandig maatwerk-software (van simpel tot vergaand gespecialiseerd) met bijbehorend data-model ontworpen, geschreven en bij de klant geimplementeerd. Dit was voor een groot deel in de financiële sector. Ik weet dat daar veel vraag is naar iemand als ik.

Daarvoor heb ik jarenlang in Perl geprogrammeerd bij een organisatie die het hart van het Europese internet vertegenwoordigt. Ik heb ook lange en up-to-date ervaring met Linux systeem- en netwerkbeheer. Tegenwoordig doe ik (mede) het beheer van enkele servers waarop ik webhosting en andere services zou kunnen aanbieden, als daar geïnteresseerden voor zijn. (Ik heb het nooit commercieel geprobeerd omdat ik veel duurder zou moeten zijn dan een grote hosting provider om mijn kostje te verdienen, maar het zou zonder problemen kunnen.)

Ik heb (als zelfstandige) een inschrijving bij de Kamer van Koophandel, een BTW-nummer en een 'Verklaring ArbeidsRelatie' die zegt dat ik zelfstandige ben. Ik kan direct ergens beginnen en facturen sturen voor mijn gedane werk.

Volgende week zal ik eindelijk eens aan de website van mijn eenmansbedrijf beginnen, en mijn CV neerzetten. (Het is al jarenlang een maagdelijk witte pagina, want ik was altijd met werk bezig in plaats van met reclame maken.)

Het is nu eventjes aan jullie.

Omdat mijn opdrachtgevers doen alsof ik lucht ben, en ik blijkbaar zelf niet zeker kan zijn bij welke baan/opdracht ik terecht kan, vraag ik nu aan 'de maatschappij' of ze dat terecht vinden (of dat ik dingen over het hoofd gezien heb).
Aan de hand van de reacties bepaal ik wat ik in de toekomst ga doen, en of er blijkbaar wel, of blijkbaar niet, 'plaats is in deze samenleving' voor een totaal probleemloos iemand, die een impopulaire mening over een taboe-onderwerp uitdraagt.

Een hart onder

De riem wil ik je bij deze steken. [of is het riem onder het hart] Eigenlijk is het te gek voor woorden dat je vanwege je geaardheid een job kwijt kan raken.

Een werkgever zou zijn werknemers moeten beoordelen op zijn kwaliteiten en niet op zijn/haar seksuele geaardheid. Dat gezegd hebbende denk ik dat, dat ook niet helemaal klopt, omdat bedrijven zich publiekelijk niet geassocieerd willen zien met het heikele thema pedofilie. Ik vraag mij ook af of jouw ontslag rechtmatig is? Misschien zou je dat eens kunnen/laten onderzoeken. Denk dat een rechter ook zal aangeven dat dit op deze basis onrechtmatig is, en dat je de veroorzaker van deze ellende aansprakelijk zou kunnen stellen voor de materiële en immateriële schade die je lijdt en in de toekomst zal lijden. Maar dan bedenk ik mij weer dat als, je dat zou doen en eventueel zou winnen, er weer sprake is van een verstoorde arbeidsverhouding en dat, dat dan weer een ontslag niet in de weg staat. Al met al een complexe situatie.

Verder zou ik hier aan kunnen geven hoe ik in mijn persoonlijke situatie met het gegeven dat ik pedofiel ben, ben omgegaan. Maar dat heb ik je al eens in een irl-gesprek verteld en het is niet echt boeiend omdat hier nog een keer te herhalen.

Hoe nu verder? Ik zou het niet weten Roderik..misschien eens terugtreden uit je rol en je concentreren op je maatschappelijke carrière en in je privéleven staan voor wat je bent. Je opofferen voor een zaak die misschien over 100 jaar nog niet beslecht is, gaat ten koste van je eigen welzijn, en dat kan volgens mij niet de bedoeling zijn van de korte aanwezigheid op deze aardbol.

Waarschijnlijk kan/wil je niets met deze reactie, maar ik wou het wel even kwijt. En dan eindig ik maar met datwat een standaard einde blijkt te zijn..

Sterkte

Peter

Beste Roderik, Ik heb je

Beste Roderik,

Ik heb je verslag gelezen en ik ben er door geschokt! Het spijt mij oprecht dat je dit is overkomen! Dat zou niet moeten kunnen bij iemand die geen problemen veroorzaakt, geen strafblad heeft en niet voornemens is die te bemachtigen zoals je duidelijk aangeeft. Je schreef een duidelijke, netjes verwoorde uitleg over de gang van zaken met daartegenover in schril contrast het buitengewone grove mailtje aan jou na een laffe daad. Het mailtje is overigens weer wel zeer verhelderend. Met jouw ben ik uiterst verbaasd over de aantijging dat je leugens over haar verspreid. Ik kan zeggen dat ik overal waar mevr. van Hertum komt, ook kom en ik geen ongepaste opmerkingen/leugens van jouw kant heb kunnen constateren. De bedoeling is duidelijk geworden, mensen kapot maken om gedachten/gevoelens maar niet om daden. Het taalgebruik is ook passend bij een organisatie die zegt kinderen te beschermen en voornemens is een woordje mee te spreken in de politiek. NOT. Het is nogal de gewoonte om overal waar SCA/SKS komt een naam erbij te plaatsen. Dat dat niet in het mailtje naar jouw is gebeurd is m.i. veel zeggend. Dat is passend bij mensen die niet ter verantwoording geroepen willen worden en afgerekend op daden die wél zijn gepleegd. Dat is wat ik ervan denk! Bizar dat mensen de hormoonspiegel en mogelijk gedrag daaruit voortvloeiend van anderen, kennelijk meten aan hun eigen mate van beheersing daarvan.

Ik wens je sterkte en succes met het zoeken naar een baan. Ik zie niet in waarom jij (en anderen) opzettelijk werkeloos moet(en) worden gemaakt nota bene terwijl jij overduidelijk in je werk niet eens met kinderen te maken hebt. Buitengewoon kwalijk vind ik het ook dat ik als belastingbetaler gedwongen wordt mee te betalen aan jouw uitkering terwijl je daar feitelijk onnodig toe gedwongen wordt door een laffe daad van een schimmige organisatie. Ik ga me daar mee bezig houden en zal daarover vragen stellen aan het UWV en de belastingdienst.

Met vriendelijke groet, Esther

UWV

Dank je Esther. Even ter volledigheid: ik hoop het UWV niet te hoeven zien. Ik heb als zelfstandige geen recht op WW, en volgens mij zou ik pas voor bijstand in aanmerking komen als ik heel wat zou veranderen aan hoe mijn 'hypotheek-situatie' in elkaar zit. Eigenlijk geen optie.

Beste Roderik, Toch ga ik

Beste Roderik,

Toch ga ik informeren wat hun algemeen standpunt is. Ik kan me voorstellen dat het meerderen overkomen is. Niet iedereen durft in opstand te komen tegen aangedaan onrecht. Laat ze daar bij het UWV maar over nadenken. Hoe te handelen als derden mensen moedwillig werkeloos hebben gemaakt. Dit in het kader van: heden jij, morgen mij..... joost mag weten om welke reden. Het toestaan van dergelijk gedrag is funest voor de democratie. Het zet een buitengewoon kwalijke ontwikkeling in werking. Dit kan en mag niet de manier worden waarop wetgeving wordt omzeild om op laffe goedkope manier mensen vanwege gedachten/gevoelens het leven onmogelijk te maken, dit heeft niets meer met bestrijden van kindermisbruik te maken. Dit is niets anders dan lage lusten botvieren op een groep die zich slecht verdedigen kan. Informatie die ik ontvang zal ik met je delen.

Met vriendelijke groet, Esther

Dit is van de zotten !

Roderik, ik ken jou niet; slechts bij toeval in dit hele gebeuren terecht gekomen. Eerst bij SKS, maar na 2 comments had ik het daar gezien; een niveau van een afgedankte stoeptegel. Ben hierdoor bij Overvonne terecht gekomen, en dat bevalt me. Maar goed, de `zaak` volgend `ontmoet` ik jou via media en internet. Tja; wat over jou te zeggen dan respect !
Ja; je hebt pedofiele gevoelens....so what ?
Je hebt intellect en laat dat duidelijk zien, je maakt je standpunt duidelijk. "Ik ben pedofiel....maar doe er verder niks mee"; perfect toch; en met jouw nog honderdenduizenden anderen; alleen hebben die niet het lef wat jij hebt om ervoor uit te komen.
Het kost jou je baan, niet vanwege je uitlatingen maar vanwege iets dat SKS flikt.
Nu ga ik hier iets neerplempen dat ik geschreven heb in het besloten gedeelte van het overvonne forum; het ging daar om hetgeen jou nu overkomen is (ach zie net dat het topic `toevallig` ook Roderik heet...lol...je gaat over de tong maat).

"Een reden voor ontslag zou kunnen zijn "verstoorde arbeidsverhoudingen" ; maar ook dan is er een lange gerechterlijke procedure nodig indien een werknemer zich tegen dit ontslag verzet.
De medewerker in deze wordt beschermd in de Awgb (Algemene Wet Gelijke Behandeling), waarin iemand niet ontslagen kan worden vanwege sexuele geaardheid. Akkoord de wet spreekt alleen van homofiele of hetero geaardheid maar mag gelezen worden als geldende voor elke sexuele voorkeur.

Artikel 1 | Awgb, Hoofdstuk 1, Paragraaf 1
In deze wet en de daarop berustende bepalingen wordt verstaan onder:
a.
onderscheid: direct en indirect onderscheid, alsmede de opdracht daartoe;
b.
direct onderscheid: onderscheid tussen personen op grond van godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, nationaliteit, hetero- of homoseksuele gerichtheid of burgerlijke staat;
c.
indirect onderscheid: onderscheid op grond van andere hoedanigheden of gedragingen dan die bedoeld in onderdeel b, dat direct onderscheid tot gevolg heeft.
En de rest van de artikelen die daarachter aan komen."

Maar goed in jouw geval gaat dat hier niet op; je bent zelfstandige.

"Mja; ik kan me wel voorstellen dat; indien het uitkomt dat iemand pedofiel is; er medewerkers zijn die niet meer met hem willen samenwerken, er een gespannen en zelfs agressieve sfeer op de werkvloer kan ontstaan door de aanwezigheid van die ene persoon.
In dat geval zal de rechter ontslag op gronde van verstoorde arbeidsverhoudingen toestaan; de sexuele geaardheid ligt hier aan ten gronde maar zal nooit daadwerkelijk deel uitmaken van de uitspraak (mogelijk wel van de beoordeling en motivatie van de rechtbank).
Ik ken genoeg verhalen van politiemensen, brandweerlieden en militairen die in de jaren `60 op deze wijze hun werk kwijtgeraakt zijn toen uitkwam dat ze homofiel waren.
De `imago-schade` is dan ook terug te voeren op de geaardheid maar zal door een rechter aangemerkt worden als `in economisch belang` van de werkgever.
In beide gevallen kan dan welliswaar gezegd worden discriminatie; maar kan een rechtsgang dan niet tegen het bedrijf maar de individuele personen hierin gevoerd worden; enerzijds een ondoenlijke zaak en anderzijds zinloos omdat tegenpartij zich dan beroept op vrijheid van meningsuiting (gevoelskwestie, en zoals in de jaren `60 het maatschappelijk beeld grotendeels anti homo was zo is dat heden met betrekking tot pedofilie en de rechtbank zal hierin mee MOETEN gaan).
De enige die hierin daadwerkelijk vervolgdt zou kunnen worden is diegene die de zaak `aan het licht` gebracht heeft zonder toestemming van de betrokken medewerker."

Helpt het ? Geen meter denk ik. Maar je ziet dat jij niet de enigste bent die dit overkomt. Schandelijk ja, kun je er iets tegen doen...helaas nee.
Ik sluit me volledig bij Peter aan: "Een werkgever zou zijn werknemers moeten beoordelen op zijn kwaliteiten en niet op zijn/haar seksuele geaardheid."
Zie mijn URL ? Publiceer je verhaal daar ook maar; ik/wij (diverse mods) zullen je geen strobreed in de weg leggen.
Sluit ik af met hetgeen ik als laatste op het `Roderik topic` bij Overvonne plaatste:
"Geplaatst: Zo 11 Nov 2007 17:44 Onderwerp:

--------------------------------------------------------------------------------

Krijgt ie van mij ook nog wat `te verduren` !
Dit is echt van de zotten !
Nog vragen waarom die `Lorre`, die demente imbieciele papagaai van een YvH gestopt moet worden ?
Vandaag hij....morgen jij ? "

Succes R.

Regards; Léon

Deze baan iets voor je...

Hoewel ik je pedofiele gevoelens persoonlijk afwijs, vind ik een baan verliezen een andere zaak.
Ik wil verder anoniem blijven, maar weet wel een spoedvacature. Misschien iets voor je?
http://op.punt.nl/?gr=775994
Succes

Dank je

Dankjewel, aan zulke reacties heb ik wat.

De hoek (en alles wat met 'informatievoorziening' te maken heeft) heeft zeker mijn interesse. Ik zou het zeker aankunnen, maar ben niet erg 'hands-on'. Ik heb geen ervaring met XSD / XSLT / JavaScript (Ajax) en ook qua PHP ben ik geen guru. (Alle secundaire dingen daaromheen zijn probleemloos.) Dat komt neer op het eerst 3 weken onbetaald in de boeken duiken, wat ik in het geval van deze kennis/technieken geen enkel probleem vind Smile

Maar ik wacht heel even, als je 't niet erg vindt.

Omdat ik van discussie en 'meningsvorming' houd (dat heb je al gemerkt) heb ik een vraag aan je.
Stel dat ik zou reageren. Zou jij dan ook verwachten dat ik de werkgever tegelijk wel wijs op wat er hier op de website staat?

(Verder vind ik het als disscussiebeest toch jammer van die eerste zin... dat veel mensen zich pas veilig voelen als ze eerst gezegd hebben dat ze het eigenlijk afwijzen.
Gevoelens afwijzen? Que? Ik kan ook wel afwijzen dat het regent, maar daar gaat die regen niet mee weg.
Kijk, als er jongens in mijn buurt zouden zijn die die pedo-gevoelens als lastig ervaren... dan zou ik de noodzaak van 'afwijzen' gaan zien. Maar ik loop niet de hele dag 'actief pedo te zijn', hoor. Ik snap het niet.)

Stel dat ik zou reageren...

Nee, dat zou ik niet doen. Net zoals ik niet continu de knuppel in het hoenderhok zou gooien.
Je geaardheid heeft mijnsinziens niets te maken met de manier waarop je werkt.

Nee dat heeft het niet, MAAR...

Inderdaad heeft je geaardheid daar niks mee te maken.
En ik gooi op mijn werk helemaal niet de knuppel in het hoenderhok.

Er is slechts 1 reden waarom ik dit zeg: het rancuneuze/aandachtsgeile persoon van de dag, kan besluiten om mijn werkgever in te lichten. Want reken maar dat ik nu een geliefd slachtoffer van dat soort types ben, voor wie internet een nieuw soort speeltuin is. Die gaan nooit meer weg.

Dat is waar ik rekening mee moet houden, Ik hoop op een werkgever die niet in paniek raakt als hij 1 keer per twee jaar e-mailtje krijgt met "huuu! enge pedooooo!" erin, met een paar slecht beredeneerde verzinsels erbij gekwakt. Want ik ben niet van plan dit veel vaker mee te maken.

Dankjewel

Dankjewel voor je reactie, Peter.

Hoe nu verder? Ik zou het niet weten Roderik..misschien eens terugtreden uit je rol en je concentreren op je maatschappelijke carrière en in je privéleven staan voor wat je bent. Je opofferen voor een zaak die misschien over 100 jaar nog niet beslecht is, gaat ten koste van je eigen welzijn, en dat kan volgens mij niet de bedoeling zijn van de korte aanwezigheid op deze aardbol.

Je doet net alsof dit een eindstation is... Ben ik niet met je eens. Het is een hobbel op de weg.

Hoe nu verder? Dat weet ik wel. (Ik weet niet wat het effect gaat zijn, maar ik weet wel welke eerste stap ik wil nemen. Precies degene die ik nu neem.)

Het zou best kunnen dat ik beter zou kunnen omgaan met "in je privéleven staan voor wat je bent". Het zou best kunnen dat jij, in sommige opzichten, daar nog een voorbeeld voor kunt zijn. (Dat weet ik niet zeker. Volgens mij doe ik het best redelijk, hoor. Heb je het idee dat ik dat niet goed doe? Ik sta open voor tips.)

Dat "concentreren op je maatschappelijke carrière" zie ik absoluut niet zo. Ik ben heel tevreden met mijn carrière tot nu toe, en als ik verder wil in dingen die ik interessant vind, moet ik er van op aan kunnen dat mensen me niet gaan uitstoten als ze toevallig een mening over pedofilie van me horen.
Ik ben ook helemaal niet van plan om mijn leven lang een pedo-activist te zijn. Ik ga liever iets anders doen in de toekomst... maar dan wel terwijl ik af en toe nog een mening kan geven. Omdat ik toevallig meer weet dan de rest van de mensen, en me daar niet voor hoef te schamen.

Daar werk ik nu aan. Ik heb niet het idee dat deze situatie ten koste gaat van mijn welzijn; we zullen over een maandje of 3 nog wel eens zien waar ik dan sta. Volgens mij zal deze situatie dan een hobbel in mijn 'maatschappelijke carrière', blijken te zijn, die ik aankon, en waarna ik veiliger/stabieler kan werken aan de rest van die 'carrière'.

'Angstvallig mijn kop gaan houden' is volgens mij altijd nog een optie, als dit mislukt.

Roderik

Het gaat mij te ver om op je blog aan te geven hoe ik met situaties om ben gegaan waarbij ik geconfronteerd ben met het feit dat ik pedofiel ben, en hoe mijn werkgever en mijn collega's daar mee omgaan. Als je wilt, dan wil ik dat wel een keer irl doen als je daar wat aan denkt te hebben. Je weet waar me huis woont en ik neem aan dat je me telefoonnummer ook nog wel ergens hebt. Bij deze uitgenodigd.

Verder ben ik wel benieuwd of je dit ontslag/ deze contractbreuk van je opdrachtgever gaat aanvechten en of je de veroorzaker daarvan aansprakelijk gaat stellen voor de schade die je nu lijdt/gaat lijden. [zie ook de reply van Leon]

Groet

Peter

Biertje

Ja, ik bedoelde eigenlijk alleen te zeggen dat we het hier best eens over kunnen hebben, IRL ofzo. (Om aan te geven dat ik je mening waardeer. Neem daarbij wel even mee dat ik divers (uitlok/haantjes)gedrag in de afgelopen jaren niet erg waardeer, en dat ik dus niet meteen juichend in je armen spring. Maar we gaan elkaar vast wel weer op een relaxte manier tegenkomen, hoor.)

Ik denk niet dat ik e.e.a. wettelijk ga aanveachten, om verschillende redenen.

Ten eerste vind ik het principieel niet de beste manier, om via zo'n 'onpersoonlijke' weg toch mijn gelijk te halen. Ik hoop te kunnen aantonen dat 'de rest van de maatschappij' mij wel genoeg vertrouwt, en ik zeg liever figuurlijk tegen ze "fuck you als het zo moet, ik ga wel naar de concurrent want die kan wel nadenken", dan dat ik met procedures ga dreigen.

Ten tweede denk ik dat ik in de toekomst meer aan Computer Futures kan hebben, als ik zo min mogelijk tegen ze aan ga schoppen.

Ten derde sta ik contractueel niet erg sterk. Ik zeg niet dat ik het nooit win... maar laten we zeggen dat ik wat laks geweest ben op het 'officiele' vlak. (Omdat ze wel altijd mijn rekeningen direct hebben betaald, en ik niet ontevreden was over de werkomstandigheden en het bedrag dat binnenkwam.)
Als iemand hierin jurisprudentie wil proberen te maken... kan dat beter iemand zijn die sterker staat dan ik.

Wat

Ik nu niet begrijp, is dat je je wel inzet voor een verloren case zoals Martijn tegen het KH, wat ook principieel is, maar dat je wat jouw casus betreft gewoon maar het hobbeltje gaat nemen en je niet inzet voor jouw zaak. Want ik denk dat die case véél principieeler is. Het zou nl erg spannend zijn wat de rechter zou zeggen over de motieven die jou opdrachtgever heeft om het contract te verbreken. Wat ik probeer te zeggen, en ik hoop dat dat helder is, waarom voor Martijn wel je nek uitsteken en voor jezelf niet?

Groet

Peter

Concrete aanvechtbare zaken.

Er stonden zeer concrete dingen in de aanklacht van de landsadvocaat tegen MARTIJN, die aantoonbaar onjuist waren. (Ongeacht of het als geheel een 'verloren case' zou zijn: die concrete dingen zijn weerlegd, en op dit moment ligt er een vonnis waarover men het niet algemeen eens is dat dit 'foute jurisprudentie' is. Ik denk dat dit anders uitgepakt zou zijn als die verdediging niet was gevoerd.
Je kan nu zeggen dat het 'een verloren case' was, maar vantevoren voelde dat niet zo, vanwege wat er concreet in de aanklacht stond.)

Deze concrete dingen spelen nu niet. Dat is het antwoord.

Ik vermoed dat mijn officiële werkgever (Computer Futures) officieel gezien in zijn recht staat.

(En ik vermoed dat wat de rechter daarover te zeggen heeft, dus niet van gigantische invloed gaat zijn op een uiteindelijke positieve uitspraak.)

Wat dat betreft vind ik het interessanter wat journalisten en andere opiniemakers hierover te zeggen zouden hebben, dan wat de rechter hierover te zeggen zou hebben.

werk kwijt

toen ik van je hoorde dat de (eerste) werkgever de samenwerking met je opzegde omdat je pedofiel bent, was mijn eerste reactie: als hij de moeite zou nemen om je weblog te lezen, zou hij je wel accepteren zoals je bent. maar je kunt zo iemand niet dwingen om die moeite te nemen. jammer. bij het verder lezen van je stuk (na aanklikken van [lokale kopie]) blijkt echter dat hij die informatie wel degelijk had.
verder schrijf je weer zo'n helder stuk dat ik er helemaal niets aan toe te voegen heb.

wel heb ik vernomen dat iemand een programmeur zoekt. ik ga die persoon mailen dat hij daartoe kontakt met je op kan nemen en dat hij eerst maar je weblog moet lezen.

ga zo door, liefs, mama.

Doe je mee ?

Roderik; ik heb een stukje gezet op m`n weblog over jou, als je wilt nodig ik je van harte uit om mee te doen aan de discussie welke dit teweeg gaat brengen.

regards;
Léon

p.s. SKS zal me wel weer om m`n oren gaan hengsten met dit...net zoals ze geprobeerd hebben te doen met mijn vorige comment hier...lol

Ik neem het in overweging

Ik lees mee, en als er wat nuttigs komt te staan waar ik wat aan kan bijdragen, reageer ik.

Ik houd hier wel altijd in de gaten wat mijn hoofddoel is.
Dat is: andere mensen stimuleren om na te denken over hoe er het beste met (mensen als) Yvonne/SKS omgegaan kan worden.
Het is niet: triomfantelijk commentaar hebben op elk raar bericht dat ze posten, en meer ruzie uitlokken.

Die dingen zijn (vind ik) niet altijd met elkaar te verenigen.

Dan neem ik aan dat we je

Dan neem ik aan dat we je binnenkort kunnen verwelkomen daar.

Jij hebt een andere kijk

Jij hebt een andere kijk op je forum dan ik.
Als je zelfs al een hele commentaar-thread moet gaan maken van een een reactie die Christa ergens neergezet heeft, begin ik me toch af te vragen wat het kwaliteitsverschil tussen 'Team Leon' en SKS uiteindelijk gaat worden (hoewel ik de humor-toon een stuk meer waardeer dan de haat-toon).
Paulien zegt hieronder dat Team Leon hoopt pedofilie bespreekbaar te maken. Sta ik verbaasd van; ik had het nog niet gezien. Het geeft de indruk vooral een SKS-afzeik-site te zijn.

Even goeie vrienden hoor, maar ik doe hier mijn ding wel. En ik denk dat je in deze thread inmiddels genoeg reclame gemaakt hebt om op te vallen. Als we elkaar nodig hebben, en/of Pauliens woorden waargemaakt worden, horen we het wel van elkaar.

Ik vind het heel erg dat

Ik vind het heel erg dat sommige stomzinnige mensen zoals Yvonne en konsoorten er oorspronkelijk de oorzaak van zijn dat je je werk hierdoor verloren hebt.
Ik vind het daarbij uiterst lovenswaard van je dat je open voor je mening en ideeen uitkomt, maar spijtig genoeg wordt eerlijkheid niet beloond in deze maatschappij.
Er worden totaal verkeerde en primitieve ideeen gezaaid bij de bevolking overal aangaande pedofilie, en de waarheden hierover worden door deze laatsten helemaal verdraaid en in een verkeerd daglicht gesteld.

Ik wens je uiterst veel sterkte en hoop dat je weer snel ergens anders aan de slag moge gaan, zonder de narigheden die je nu hebt met het ontereche verlies van je werk.
Heel veel liefs van je vriend Elvin.

Sterkte

Sterkte Roderik met het vinden van nieuw werk. Ik heb er wel vertrouwen, blijf trouw aan jezelf... Smile

@Elvin

Daarom hebben wij een site als TeamLeon opgezet. We hopen met wat satire en luchtigheid het onderwerp pedofilie bespreekbaar te maken en te houden.

Natuurlijk zullen wij SKS op de voet volgen en natuurlijk zullen misstanden op de site geplaatst worden. Maar wel zoveel als mogelijk met een humoristische wink. Daar bereik je een groter publiek mee dan waarmee SKS bezig is. Die verzamelen alleen maar mensen om zich heen die al vervult van haat zijn en bij SKS vinden ze genoeg voeding om in leven te blijven.

Commentaar leveren is dus uiteraard toegestaan. Leuk zou zijn om het in dezelfde toon te doen als de hele opzet van de site is. Het lucht echt op en je kijkt toch anders tegen zo'n vuilnisbelt als sks aan.

Een nieuwe baan

Het is werkelijk triest om te constateren dat iemand die zo duidelijk goed met zijn pedofiele geaardheid kan omgaan toch slachtoffer wordt van de heksenjacht tegen pedofilie.

Na deze open deur misschien een opmerking waar je werkelijk iets mee kan. De Internet Service Provider XS4ALL profileert zich duidelijk als een groot voorvechter van de vrijheid van meningsuiting. Zij hebben bovendien vacatures voor onder meer een aantal programmeurs (PHP, Perl en .NET). Misschien is een sollicitatie bij hen een optie voor jou.

http://www.xs4all.nl/overxs4all/werken/
http://www.xs4all.nl/opinie/onderwerp/vrijheid/
http://www.xs4all.nl/overxs4all/sponsoring/

Dank je

XS4ALL is zeker een optie. Ik had er nog niet naar gekeken, maar zou dat zeker gaan doen.
Wat ik dus nog niet gezien had, is dat ze goed passende banen hebben met een voor mij mooie uiterste inzenddatum! Smile

Aanvulling over werk-situatie:

Ik heb 2 uur geleden ook een uitnodiging gehad van 'een vriend van een vriend' die teamleider is bij een internationaal bedrijf met VEEL IT-vacatures. Hij heeft mijn website gelezen en is niet onder de indruk. Dus met mij komt het vast wel goed Smile

(Al weet ik nog niet precies hoe en waar, want ik kan wel een paar weekjes wachten met werk aannemen. Maar het wordt vast 1 van de twee bovenstaande vaste banen, of weer een project als zelfstandige, als ik dat nog kan scoren via een ander interim-bedrijf dan Computer Futures.)

Dat betekent overigens niet dat ik dit artikel zou moeten weghalen. Het ging mij ook/meer om de algemene discussie.

Re: 'knuffelpedo' raakt werk kwijt

Sorry......Pedofilie is een mentale ziekte, geen geaardheid. Jammer dat je je baan kwijt bent geraakt maar bekijk het zo, nu kun je jezelf aanmelden voor therapie. Persoonlijk zou ik je ook niet in mijn buurt willen hebben, hoe goed je ook in je werk bent en ik kan me voorstellen dat ze er bij Tommy Hilfiger het zelfde over dachten.Wel goede reclame, ik ga zo naar de Bijenkorf om een paar Tommy Hilfiger shirts te halen, alleen al om hun standpunt! Aan de rest van de commentaren te zien zit de site vol halve garen, ik begrijp wel hoe iemand sympathie kan hebben voor iemand die zijn baan verliest maar niet voor iemand die pedofilie goedpraat.

blablablabla

Je weet het allemaal beter en de mensen hier zijn allemaal halve garen. Intussen weet je ook niet te verklaren waarom mensen die mij kennen, geen problemen hebben om mij in hun buurt te hebben. Je blaat zomaar wat algemeenheden die niet over mij gaan.

Waarom heb je deze reactie eigenlijk geplaatst? Waarom vond je dat nodig? Denk je zelf dat er iets in staat dat 't waard is om over na te denken, of dat laat zien dat jij zelf uberhaupt hebt nagedacht waar je het over hebt?

Onbegrip....

Goedemiddag Roderik,

bij deze wilde ik je laten weten dat ik erg met je meeleef.
Ik volg je blogs regelmatig en ben van mening dat je een eerlijk, open en oprecht persoon bent.
Daarom heb ik dit bericht vol onbegrip gelezen...
Waarom kunnen mensen elkaar niet accepteren zoals ze zijn?
Uiteraard binnen de grenzen, maar jij doet toch helemaal niemand kwaad?
Je baan verliezen is verschrikkelijk, en dan ook nog om een belachelijke "reden" zoals deze.

Nee, ik ben zelf geen pedofilie, sterker nog: ik ben moeder van een paar kinderen.
Maar ben me er zeker van bewust dat jij een veel beter hart hebt dan menig "normaal" persoon hier op de wereld!

Ik hoop van harte dat je snel weer een leuke opdracht krijgt bij iemand die je waardeert om wat je bent, ik waardeer je zeker!

Liefs,
Mo

Ha Ro, Er gaan soms jaren

Ha Ro,

Er gaan soms jaren voorbij dat ik niets lees of schrijf wat ook maar vaag te relateren is aan mijn gevoelens. Maar ja, soms borrelt het op en tik ik wat URL's in die ik nog steeds uit mijn hoofd ken, want weg gaat het nooit. Misschien herinner je mij ook nog wel Wink Anyway, zo lees ik vandaag je verhaal over het kwijtraken van werk...

Ik kan niet anders beginnen, hoe onorigineel ook, dan mijn steun te betuigen voor hetgeen je overkomen is. Naast je werk steek je je nek uit voor een persoonlijke overtuiging, een teken van dapperheid. Zeer spijtig dat men een oordeel over je persoon laat wegen boven een oordeel over je werk.

Zelf huur ik ook programmeurs in. Op dit moment heb ik voldoende capaciteit en het gaat om .NET en niet om Access of Linux. Natuurlijk heb ik mezelf de gewetensvraag gesteld of ik je zou inhuren, nu je publiekelijk wordt geassocieerd met pedofilie. Als ik eerlijk ben moet ik daar ontkennend op antwoorden.

Trouwens, als ik je wel in zou huren zou dat vooral zijn omdat ik je zo'n aardige kerel vind... ik heb namelijk geen ervaring met de kwaliteit van je werk. Dan zou ik dus zelf ook werk en prive door elkaar laten lopen... Op dit moment werk ik ook als manager in loondienst; mijn werkgever zou waarschijnlijk ook allerlei bezwaren uitten. Zou ik je verdedigen? Ik ben bang van niet...

Helaas heb ik niet de lef die jou kenmerkt. Ik zou de confrontatie niet aandurven als mensen me zouden vragen waarom ik je inhuur. Bang dat mensen de conclusie trekken dat ik 'dan vast ook wel zo ben'. En verdomd, ze hebben in mijn geval nog gelijk ook. Ik heb teveel te verliezen...

Hopelijk begrijp en vergeef je me... en drinken we samen nog eens wat, zonder het over werk te hebben, maar gewoon over ons als mens.

Liefs,

Winnie

Je hoeft me niet

Je hoeft me niet aan te nemen omdat ik zo'n aardige jongen ben hoor... mijn CV en referenties komen er nog aan Wink

In jouw geval, voor zover ik je persoonlijkheid ook ken, zou het inderdaad lastig zijn.
Maar ik hoop en verwacht ergens iemand te vinden die mij aanneemt terwijl hij me niet hoeft te verdedigen.

Volgens mij zijn er wel mensen te vinden die weten dat dit geen rol speelt, met managers die weten dat het geen rol speelt. Dus die expres geen confrontatie aangaan. Dat is mijn hoop.

Gek he?
Dat, als ik geen baan zou kunnen krijgen... dat NIET is omdat mensen mij zelf een probleem vinden...
Maar dat IEDEREEN, stuk voor stuk... het een probleem vindt om mij EVENTUEEL TE VERDEDIGEN tegenover een (denkbeeldige?) andere persoon die mij een probleem zou vinden.

Dat is waar ik hier tegenaan loop.