Over deze website

Dit is de plaats waar ik (Roderik Muit) al mijn meningen, dagboek, technische verhalen & documentatie, foto's en alles waar ik verder zin in heb. online gooi. En soms gebruik ik deze site om wat dingen uit te proberen met Drupal, het systeem waarop deze website draait.

(Ik ben begonnen met het online zetten van teksten in de tijd dat het nog 'not done' was om persoonlijke dingen op websites te gooien die geen hond interesseren; in 2000. Inmiddels lijk je er niet meer bij te horen als je dat niet doet. De tijden veranderen Wink )

status

Hevig gedateerd, vol met comment spam, en niet geüpdate sinds lente 2010. Bevat geen referentie naar mijn drukkere werk-leven sinds toen. Ik verberg niets, maar ik kom er niet meer aan toe om deze site te updaten Smile Een beginnetje is weer gemaakt door de update in augustus 2013 vna mijn werk-website, en misschien volgt deze site wat later. We zullen zien.

Wat details over de werking van deze website:

taal

Deze site is behoorlijk tweetalig en doet niet zijn best om 1 taal als 'de belangrijkste' te kiezen, net zoals ikzelf. De meeste inhoud is maar in 1 taal (Nederlands of Engels) beschikbaar; om te voorkomen dat je inhoud mist, staan op overzichts-pagina's Nederlandse en Engelse inhoud door elkaar heen.

Als je dit leest, is de taal-instelling 'Nederlands', net zoals het menu aan de linkerkant. Die instelling zou je moeten kunnen veranderen naar het Engels. Inhoud die beschikbaar is in het Engels verandert dan mee. Inhoud die niet is vertaald blijf je gewoon zien, maar dan in de 'verkeerde taal', Nederlands.

Dus: alle inhoud die nu in het Engels zichtbaar is, is niet vertaald. Als je geen Engels leest (en niet wilt zien dat er inhoud is die je niet kunt lezen), kun je 'Engels' uitzetten op de 'recente berichten' pagina. Ik hoop/verwacht dat je instellingen bewaard blijven.

inhoud

Ik heb een poging gedaan om een balans te vinden tussen 'vrijheid van informatie' (en mijn eigen vrijheid om op deze plek te doen wat ik wil) en 'voorkomen dat nietsvermoedende tere zieltjes direct beschadigd worden / mensen direct in een moeras van oninteressante blaat terechtkomen'.
Daarom zie je niet direct alle soorten inhoud als je op de voorpagina komt binenvallen. Toch is er niets echt afgeschermd. Ergens in de linkerbalk staat een kopje met "Inhoud met deze termen is verborgen". Door bij de gewenste termen op 'tonen' te klikken, kun je jezelf onderdompelen in enge / nerderige / saaie onderwerpen. Die instellingen zouden nog hetzelfde moeten zijn bij je volgende site-bezoek.

accounts

Je kunt ook een account aanmaken (zie de 'Inloggen' link), zonder mijn tussenkomst. (Het enige wat je nodig hebt is een werkend e-mail adres.) Je krijgt hierdoor geen toegang tot extra inhoud, je verbindt je niet aan een lidmaatschap en ik ga je ook niet extra lief vinden. (Ook zal je e-mail adres niet gebruikt worden voor andere dingen dan het sturen van mailtjes vanaf deze website; geloof me.) Het enige wat je met een account kunt doen is: je eigen reacties beter terugvinden, en je 'inschrijven' op inhoud/reacties die op deze site staan. Als die inhoud vernieuwd wordt of er worden reacties toegevoegd, krijg je daar automatisch een mailtje over.
(Een handleiding daarvoor heb ik niet. Kijk maar of je er uit komt... en als het niet lukt, of OpenID werkt niet bij inloggen, neem dan gerust contact op.)

Ook worden reacties van mensen die ingelogd zijn, direct zichtbaar op de site geplaatst. (Die van niet geregistreerde mensen worden door mij gelezen, voor ze zichtbaar worden.) Zowel ingelogde als niet-ingelogde mensen moeten 'captcha' codes invullen bij het plaatsen van een reactie. Ik zie wel hoe dit systeem gaat werken en of het nog moet veranderen in de loop der tijd.

--Roderik.