9-jan-08: na tien weken thuiszitten...

in
Translation Note: The Dutch version of this content is being displayed because the English translation is unavailable.

...en bijna acht weken na mijn vorige tekstje, heb ik EINDELIJK wat af.

De website van mijn eenmanszaak heeft eindelijk alles wat ik er op wilde zetten! Woeha!
(Zie link rechtsbovenaan de pagina. Deze link was al een paar weekjes zichtbaar, maar ik heb nu met mijn 'portfolio' paginaatjes echt het gevoel dat hij af is. Overigens: als je de Nederlandse versie neemt, krijg je precies 1 van de 2 keer een Nederlandse pagina en de volgende keer de Engelse versie. Dat is een bug in de CMS software die ik er -na uren hopeloos gepruts- fijn in laat zitten totdat de volgende versie uitkomt.)

Verder heb ik vooral heel erg veel geslapen, teveel op internetforums gehangen, mijn dag/nacht ritme omgedraaid... en het restje Heroes (s2), een seizoen 24, een seizoen The 4400, een seizoen Prison Break en twee seizoenen Dexter --beste serie ooit!-- gekeken. Fijn hoor, eindelijk ben ik mijn 42'' TV en internetconnectie echt goed gaan gebruiken Tongue

En er zijn mensen die me steeds vragen hoe het gaat en of ik al weer werk heb.
Nou, het gaat erg rustig en ik heb genoeg reden om aan te nemen dat ik gauw genoeg werk kan krijgen als ik het ga proberen. Alleen probeer ik dat niet, omdat ik (nu ik toch in deze situatie zit) eerst nog diverse dingen 'thuis' wil afmaken. En ik heb daar genoeg geld voor op de bank staan.

Het is jammer dat bepaalde werkgevers niet meer van zich laten horen, en de reden is eigenlijk vrij absurd. Maar dat betekent niet dat ik in de rest van de arbeidmarkt kansloos ben. Alleen moet ik helaas (afhankelijk van wie mijn nieuwe werkgever wordt) uitkijken dat die ene bitch -jeweetwel- niet meteen te weten komt waar ik werk. Sja, dan moet dat maar. Het hebben van fans brengt ook nadelen met zich mee, zullen we maar zeggen.

Afijn, voorlopig gaat het 'afmaken van dingen thuis' dus veel langzamer dan ik dacht. Als je thuiszit, is doorwerken moeilijk. Maar ik houd voorlopig nog even aan dat plan vast.

go with the flow

lieve Roderik, "you go with the flow," je neemt de tijd voor jezelf, voor andere dingen dan werk nu je daar de gelegenheid voor hebt en daar kies je voor, je bent geen slachtoffer van de omstandigheden. way to go! liefs, mama.

Beste Roderik, Ik kwam je

Beste Roderik,
Ik kwam je site tegen na wat speurwerk over de jou welbekende YvH. Een goede bekende van mij raakte door haar beschuldigingen veel van zijn sociale contacten, een belangrijke bestuursfunctie en op een haar na ook zijn werk kwijt. Grove leugens, zo concludeerde inmiddels ook de rechter.. maar de persoonlijke schade is er niet minder om. Voor hemzelf en de mensen om hem heen is het moeilijk te verkroppen dat iemand zo in de problemen raakt door de zinnespinsels van één vrouw.
Als ik jouw verhaal zo bekijk kan ik niet anders dan concluderen dat jij nog op een veel ernstiger manier beschadigd bent geraakt door YvH en het clubje om haar heen. Ik vind het ronduit schandalig dat zelfs de RVD en de rechterlijke macht zich laten beïnvloeden door het vijandige en irrationele beeld dat er heerst rondom pedofilie, en vooral door een notoir onbetrouwbaar persoon als YvH. Je werkgeven had de moeite moeten doen je persoonlijke verhaal uit te zoeken en je in bescherming moete nemen. (Dat heeft de werkgever van mijn kennis uiteindelijk wél gedaan). Ik denk wel dat het goed is je te richten op de toekomst in plaats van dit verder uit te vechten en jezelf wederom tot een speelbal van angst- en haatgevoelens te maken. In ieder geval complimenten voor je moed en veel succes met het uitstippelen van je verdere plannen!
(Wellicht niet een erg praktisch bruikbare reactie, maar wel goed bedoeld.. Smile )
vriendelijke groeten van Mara

ps; om dan toch een prikkelend element aan deze reactie toe te voegen.. ik ben benieuwd wat je mening is over de man (Norbert de Jonge) die vorig jaar van de opleiding Pedagogiek is verwijderd door de universiteit van Nijmegen. Ik ben er zelf niet helemaal uit, maar kan niet ontkennen dat het idee van iemand met pedofiele gevoelens die bewust een veelvuldige omgang met kinderen zoekt, me tegenstaat.. (of is dit nu hypocriet?)

Beste Mara,Bedankt voor je

Beste Mara,

Bedankt voor je bemoedigende reactie. En wees gerust; ik vind zelf niet dat ik in angst- en haatgevoelens blijf zitten.

Ik zie het als een uitdaging om goed om te gaan met het feit dat Mevrouw Trutje nog steeds elke twee dagen inhoudsloze 'onthullingen' doet over me. En ik vind dat het ook raakt aan een belangrijk algemener thema dat tegenwoordig speelt: hoe gaan we als maatschappij om met 'schreeuwers' die het maatschappelijk debat naar zich toetrekken, en niet de hele waarheid weer willen geven, voor eigen voordeel, maar zonder dat de maatschappij daar veel mee opschiet? (...bedenk daar zelf maar een ander voorbeeld bij...)

Dat is schipperen. Wat ik zeker niet wil is haar forumpje (waar vijfeneenhalve kritiekloze koe post en waar ze zelf onder zeker 3 verschillende namen zit) teveel gewicht geven. Iedereen kan forumpjes oprichten en daar de hele dag door vage ondoordachte berichten neerplempen; dat zegt meer over SKS dan over mij. Lekker belangrijk. Daarom zal je mij ook niet regelmatig zien rondhangen op een anti-Vonne blog.

Aan de andere kant wil ik haar wel een beetje in de gaten houden, een beetje documenteren wat ze allemaal over mij zegt. Als ze weer dingen gaat doen die niet door de beugel kunnen, of als ze weer probeert bij nietsvermoedende media/politici invloed te krijgen, dan wil ik wel even een tikje kunnen uitdelen. ("Vonne, AF!") Volgens mij zijn er namelijk niet veel mensen zoals ik... als ze met de term 'pedo' rondstrooit kruipt iedereen snel weg uit angst voor de gevolgen, maar ik ben (denk ik) nog steeds even geloofwaardig, en ik ben niet van plan te buigen voor dit soort gezeik. Daar zal ze rekening mee moeten houden.

Ik ga nog wel af en toe mijn mening geven over haar.

Maar ik ben niet van plan om mijn leven (verder dan dat) in te richten naar haar getroll.

Ik voel me ook niet 'veel erger beschadigd'. Ze heeft mijn mogelijkheden flink afgekapt door banden met 1 (ex-)werkgever door te snijden. De rest zal wel meevallen. Bij Tommy Hilfiger/Computer Futures zijn ze gewoon laf bezig geweest door me weg te schoppen zonder me iets te laten weten --en dat mag ik dus aan de kaak stellen-- maar het is het risico dat ik zelf nam, als zelfstandig ondernemer met een contract waar ze dit kunnen doen. Mijn sociale leven heeft niet erg geleden onder deze toestand.
Ik heb -gedwongen- eerder vrij genomen dan gepland, en moet nu mijn mogelijkheden opnieuw overzien (tegen de tijd dat ik daar echt zin in heb Tongue) maar ik ga gewoon door met mijn leven.

---

Over Norbert: sja. Dat dat je tegenstaat wil ik niet hypocriet noemen. Misschien onwetend. Als je alleen gehoord/ervaren hebt dat 'mannen zwijnen zijn'... dan zou je ook je reserves hebben tegen mannelijke gynaecologen.
Ik heb een ander beeld vanuit mijn ervaring -- namelijk dat het heel snel went om in bepaalde situaties met kinderen om te gaan. Dat ik ze over het algemeen leuker/aantrekkelijker/mooier vind dan volwassenen, betekent niet dat omgang met kinderen automatisch tot seksueel contact gaat leiden. (Al rennen ze naakt rondjes om me heen in een situatie waar ik totaal alleen met ze ben; als 'seks' niet van toepassing is in zo'n situatie, dan IS dat gewoon niet zo. Het hangt niet altijd als een schaduw over elk contact heen.) 'Normaal contact hebben' is heel goed mogelijk. Als je dat niet hebt meegemaakt, zal je daar wel anders over denken.

Afijn... Het gaat voor mij om twee gerelateerde vragen: zou 'een Norbert' op diezelfde manier compleet normaal met kinderen kunnen omgaan waar hij verantwoordelijkheid over heeft / gaan 'verleidingen' niet teveel opspelen? (Dat ligt aan iemands persoonlijkheid.)
En: kan hij dat voldoende aantonen? Want 'veiligheid voor de kinderen' is natuurlijk het uitgangspunt.

Ik weet niet eens hoe iemand dat zou kunnen aantonen. Dus ik geef 'm voorlopig een heeeel kleine kans dat 'ie daadwerkelijk aan de bak zou komen als orthopedagoog. En dan nog zullen veel mensen bij 'm wegblijven. Dus het lijkt me moeilijk praktisch haalbaar dat hij echt aan de slag gaat.

Maar ik zie dus ook het gevaar niet dat hij afgestudeerd met zo'n papiertje (waarschijnlijk werkloos) rondloopt. Dit moet dus geen reden zijn voor de Universiteit van Nijmegen om hem te verwijderen. Ik zou het van inzicht en 'maatschappelijk lef' vinden getuigen als de Universiteit gewoon zou zeggen: Dhr De Jonge heeft nog nooit wat fout gedaan, en zijn overtuigingen zijn geen teken at hij wel wat 'fouts' van plan is, dus hij kan die opleiding gewoon doen. Dan maar belastinggeld weggooien voor het opleiden van iemand die toch geen werk krijgt... dat wordt al zat gedaan, en dan verloochen je tenminste geen principes.

De reden dat hij verwijderd is (waarvoor de 'Katholieke identiteit' van de Universiteit hebben aangevoerd, wat al zeker een eeuw niet gedaan was) is volgens mij een heel andere. Politieke angst. Dezelfde reden dat ik geloosd ben: hij doet niks fout, maar we zijn bang voor gezeik als hij aanblijft. En daar ben ik het niet mee eens.