meningen

aug/sep '09: En ineens is er werk.

Lief blogboek,

Het einde van juli begon met iets nieuws... 'Werving & Selectie' bedrijven die me weer begonnen te bellen!

Ik ben opgebeld door iemand van een interimbedrijf, die wilde weten of ik beschikbaar was voor een functie... ik weet niet eens meer waarvoor en hoe precies, maar waarschijnlijk hadden ze mijn CV gevonden. Ik paste uiteindelijk niet bij die aanvraag, maar heb toch mijn CV opgestuurd zoals ze altijd willen.

BCCO bestuursgedoe

Zoals ik in mijn vorige blogboek-bericht al schreef, heb ik ook energie gestoken in een andere zaak... Stichting BCCO. De voorzitter had zich, 3 1/2 jaar daarvoor, alleen laten inschrijven bij het bestuur om de stichting te kunnen oprichten, maar wilde zich allang laten vervangen, en ging nu echt opstappen. En ook: langzamerhand moest er iets aan onze server-structuur gedaan worden, want de inrichting van de huidige server kon de wensen voor de toekomst (en van een nieuw veelbelovend project dat zich net gemeld had) niet aan.

21 maart: bijeenkomst 'Samen Tegen Racisme'

21 maart ben ik uit nieuwsgierigheid bij de UvA-bijeenkomst binnengelopen, die o.a. door het comite 'Samen tegen Racisme' georganiseerd was. Het was behoorlijk druk, wat waarschijnlijk te danken was aan de PVV/Geert Wilders, die luid hadden geklaagd dat de bijeenkomst 'stigmatiserend en demoniserend' ten opzichte van de PVV zou zijn. (Wat mij nogal een debiele uitspraak lijkt, komend van iemand die zelf in de kamer steeds roept dat hij lekker gewoon doorgaat met zeggen wat hij wil. Maar dat weten we allemaal natuurlijk allang.

Vrijheid van meningsuiting en angstzaaierij

We hebben het allemaal al talloze keren gehoord: vooral sinds de opkomst en de dood van Pim Fortuyn schijnt er ineens een ander politiek klimaat te zijn in dit land. We hoeven niet meer beschaamd te zijn om onze mening over anderen te geven. Al die politieke correctheid leidde alleen maar tot verwijdering van 'de politiek' en 'de kiezer'. De stem van het volk mag gehoord worden, enzovoort.

Vrijheid van meningsuiting is een 'hot item', tegenwoordig.

Fijn. Leuk. Helemaal mee eens dat 'we' overdreven politieke correctheid afgeschaft hebben.